onsdag den 31. oktober 2012

Turen går til..

MÜNCHEN!
Og nej, hvor jeg glæder mig. Denne gang er vi kun 3 der skal afsted, så bliver det også lidt nemmere at holde styr på hinanden.. 
Vi tager afsted 8.45 i dag og er hjemme igen fredag aften. I må have det rigtig godt i DK..!

tirsdag den 30. oktober 2012

Weekend i Budapest

Så er der blevet sorteret i alle billederne og de er nu klar til at komme på bloggen. Som sagt, så havde vi en rigtig dejlig tur. Vi tog et tog fra Steyr kl. 9.14 fredag og efter 2 skift og 5½ time endte vi i Budapest. 
Jeg havde forventet en meget beskidt by med gamle, nedslidte bygninger. Men her blev jeg positivt overrasket! Byen består stort set kun af gamle men flotte bygninger og der er forholdsvis rent over det hele. 
Vi gik hen til vores hostel, Tiger Tim's Hostel, hvor vi blev indkvarteret og fik en guide til de gode spisesteder og serværdigheder af vores vært Tim. Fredagen blev kun brugt på bad, indkøb og middag, da vi alle var noget trætte.  

Gruppen, der var afsted

Lørdag startede vi dagen med at tage på marked. Det var et super lækkert marked, der var placeret i noget, der kunne ligne en gammel godshal. I stueniveau var der fyldt med madboder og ungarske specialiteter og på 1. sal var der souvenirs i alle arter og former.


Efter marked bevægede vi os op mod det Royale Palads. Turen foregik langs Donau, hvor vi krydsede Den Grønne Bro, gik forbi Den Hvide Bro og krydsede til sidst Kædebroen. 

Den Grønne Bro
Kædebroen







 Nedenfor ses noget at det Royale Palads. Det var et kæmpe sted, nærmest et fort med en hel by inden for murene. Vi var ikke inde i bygningerne, der agerede mure for fortet. Vi befandt os kun på pladsen indenfor, hvor der også var rigeligt at se.  








 


Under hele det Royale Palads er der en underjordiske labyrint, der blandt andet er blevet brugt som fangehul for Dracula og hospital under 2. Verdenskrig. Turen for turister var ca. 1,7 km og der var udstillinger af kostumer fra Operahuset i Budapest i nogle af rummene. 






Søndag startede vi med at tage på "The House of Terror" museum, hvor der var en stor udstilling af hele den historiske krigsperiode fra før 2. Verdenskrig til efter. Det var et meget interessant museum, hvor man havde genskabt nogle af de fangehuller og toturkamre, der blev brugt. Vi måtte desværre ikke tage billeder derinde, så I må nøjes med skrevne ord. 
Efter museumsbesøget tog vi hen til den største kirke i Budapest, Sct. Stephen Katedral. Det var kæmpe stort og utroligt smukt, både bygningen og indretningen. Her er den protestantiske tro simpelthen en billig løsning i forhold til hvad katolikkerne kan præstere! 





 Efter kirken gik vi hen til det Ungarske Parlament. Det var desværre bevogtet med en radius af 50 meter, så vi kunne ikke komme særlig tæt på, men flot var det. Det optimale billede af Parlament bygningen er at finde på den anden side af Donau, da man kan få "panorama" billedet af hele bygningen, men det fik jeg desværre ikke.  


Inden søndag sluttede med frokost og togtur, nåede vi at se De Jødiske Sko, som står på et bestemt stykke af breden. De skal symbolisere stedet, hvor jøderne blev skudt og faldt i floden. 


mandag den 29. oktober 2012

Budapest - tjek..!

Så er vi kommet hjem til Steyr igen efter en fantastisk tur til Budapest. Har netop drukket en kop te, spist de sidste chokoladekiks, der ikke blev konsumeret på togturen og er igang med at tjekke Internettet igennem. Er noget træt og brugt, så er glad for, at skolen først starter kl. 14.40 for mit vedkommende i morgen. 
Vi har oplevet rigtig meget og nydt hinandens selskab og friheden ved at være internationale studerende på afveje... Der kommer selvfølgelig et længere oplæg omkring hele turen, men ville bare lige fortælle de bekymrede sjæle i DK, at jeg har det godt. 


Mens vi var i Budapest faldt den første sne i Steyr

fredag den 26. oktober 2012

Turen går til...

BUDAPEST..!!! 
Om en times tid tager vi toget mod Buda eller Pest, er ikke helt sikker på, i hvilken del vi lander, men Ungarn er i hvert fald målet. Det tager ca. 5 timer i tog, så det er lige til at holde ud. 
Vi tager 2 overnatninger på et Hostel og står den på oplevelser i 3 dage. I dag er det Østrigs nationaldag, så alt er lukket, så det passer super fint at komme ud over de østrigske grænser i dag. 
Kommer ikke til at vise nogen livstegn weekenden over, men vender stærkt tilbage mandag/tirsdag med billeder..!

onsdag den 24. oktober 2012

Ser I Forbrydelsen?

For det gør jeg, og hold nu op, hvor er den spændende..!!!
Har ikke fulgt med i de sidste to udgaver, da det altid bliver sendt på håndbold-søndag, og når man misser de første par episoder, er det ligesom om, at det tog er kørt. 

Jeg kan følge den på DR's hjemmeside, lige som alle deres andre programmer. Jeg kan dog ikke se live-tv, hvilket betyder, at alle nyheder skal læses istedet for at ses. Men det fungere nu også ganske fint. DR er pt. det eneste jeg kan se, da TV2 play ikke fungere i udlandet (det kunne de godt have fortalt, INDEN man betalte for det). Meget pudsigt at jeg kun ser DR, efter jeg har opsagt min licens.. Men takker alle jer kære licens-betaler!

Det betyder også at jeg har kunne følge med i Sandra, Maria og Sara's liv, livet på Kastanjegården og de gastronomiske udfoldelser i James' nye sommerhus. 
Er endnu ikke blevet godt nok rustet til at se tysk tv, men det skal nok komme. Hvis de da bare ville lade være med at synkronisere alt..! 



P.S til mor: Teen smager dejligt og Remo'en smager himmelsk!!

mandag den 22. oktober 2012

Har fået post - igen..!

Og denne gang var den en pakke, som kun en mor ville sende. Remoulade og te, så tror jeg simpelthen ikke at det bliver smukkere.. Tusind tak, nu stå menuen på fiskefileter, fiskefrikadeller og stegte kartofler de næste mange dage. 
Prøvede faktisk for nogle dage siden at kaste mig ud i "Projekt Remoulade" og det smagte slet ikke som konsumentmarkedet fineste vare. Men nu er sorgen over, og tror at jeg har nok indtil jul..!

Hvor er det smukt..!

Sofie på farten

Takker mange gange til alle de skattebetalende i DK, som i øjeblikket er med til at finansiere mit udlandsophold. Men må desværre også meddele at finanseringen primært går til daglig underholdning og oplevelser - og det er netop, hvad jeg er ved at planlægge nu..!
På fredag skal jeg til Budapest med et par stykker, hvor vi tager 2 overnatninger og er hjemme søndag. Det er meget dyrt at fly fra Wien men en bus/tog billet fra Steyr til Budapest koster kun 68 euros tur/retur (ca. 500 kr.). 
I næste uge går turen til München, også med 2 overnatninger, hvor vi håber at kunne få en billet til at se FC Bayern.
Ugen derefter er endnu ikke planlagt, men havde tænkt at smutte til Prag i 2-3 dage, hvis nogen vil med. Men det skulle vist ikke blive et problem, folk her er meget rejselystende. 

fredag den 19. oktober 2012

Så er det nyt udstyr

Har fået købt mig en stavblender, så nu kan jeg lave smoothies, suppe, mos, pesto og alverdens andre lækre sager. Savner meget noget ordentligt udstyr her og har bestemt, at jeg vil købe en god kniv i næste uge. Gider simpelthen ikke at nørkle med små, sløve urteknive længere, det er livet for kort til. 


Så'r der smoothie..!

I morgen begynder dagens program kl. 8.00 med HR Management indtil kl. 17.00 (Puha!) og fra kl. 19.00 er der Kina-buffet med efterfølgende bowling sammen med "kliken".. Det glæder jeg mig til..!


torsdag den 18. oktober 2012

Jeg har fået post..!!!

Hvor var det bare en dejlig overraskelse at komme hjem til en pakke med Mosters håndskrift på! Det lyder et kæmpe tak herfra til familien Rytter/Bisbo eller som Laura så fint skrev det - Familien Rytbo.
Pakken indeholdte 2 dameblade (på dansk!) og et dejligt håndskrevet brev. De skal nok bringe glæde her i det østrigske. 


onsdag den 17. oktober 2012

Kært barn har mange navne

Dansk:   Navneord, Udsagnsord
Latin:     Substantiv, Verbum
Engelsk: Noun, Verb
Tysk:     Substantiv, Verb


 Åh, det tysk giver mig virkelig nogle udfordringer..! Synes godt at jeg kan begå mig, når vi bare snakker og øver samtale. Troede egentligt også, at jeg var nogenlunde til grammatikken indtil i går, hvor vi kom til den bestemte artikel/kendeord (der, die, das). I DK har vi alle lært den som på billedet nedenfor, hvor kendeordet er styret af nominativ, akkusativ, genetiv, dativ. For så kan vi lave vores kasserollebøjning. 


Men sådan skal det åbenbart ikke være på tysk. Vores underviser spurgte, hvad Hankøn kendeordet i 1. Fall, 2. Fall, 3. Fall og 4. Fall var. Jeg var helt væk og kunne slet ikke svare på det, men russerne var knivskarpe. 
Da vi havde gået igennem Hankøn, Hunkøn og Intetkøn, blev jeg nødt til at spørge, om jeg havde fået en dårlig tyskundervisning, eller om hun havde en anden struktur. Det viser sig så at Nominativ=1. Fall, Akkusativ=4. Fall, Genetiv=2. Fall og Dativ=3. Fall. 
ENORMT forvirrende..!!! Og sådan er det hele vejen igennem. Skal til at lære det tyske ord for alle grammatiske betegnelser (gad vide hvad omsagnsled til grundled hedder?), og skal vende mig til en helt anden struktur, end den der fremgår af mine noter. Puha..!

mandag den 15. oktober 2012

Så er der kage til klassen...

Eller der er kage til nogle udvalgte. Vi er en gruppe internationale, som er meget sammen og i dag besluttet vi at spise aftensmad sammen. Jeg skal stå for desserteten og det bliver chokoladekage med vaniljeis. Mmmm... 
Håber at den smager godt, for har ikke brugt nogen opskrift, da vores vægt ikke dur. Hvis ikke, så må vi bare spise isen. 
Men hvor er det dejligt at have en ovn efter 2 år uden. Der var godt nok en ovn på kollegiet, men den var nede i kælderen, og man mister lidt noget af bageglæden, når man bor på 3. sal og skal ned i kælderen 3 gange for at bage boller. 



lørdag den 13. oktober 2012

Blomster alle vegne

Østrigerne har et meget nært forhold til blomster. Der er blomster over det hele, og hvis du ikke har minimum en blomsterkasse uden foran dit vindue, så er du bare ikke en rigtig østriger. Alle haver er også fuldt med blomster i alle farver, og det er da rigtig pænt. Meeen, når man begynder at lave opgangen om til en halv jungle, så synes jeg det er i overkanten.
Hr. og Fru Muhr har hvert fald ikke sparet på blomsterne - hold da op, jeg blev overrasket den anden dag!





torsdag den 11. oktober 2012

Min Baghave

Nu skal I finde jeres bedste "Iiihhh..", "Neeejjj.." og "Amen altså.." frem, for har taget billeder fra min favorit gåtur. Meget mærkeligt at opleve bjerge 10 minutter fra huset. I mandags fik vi at vide, at det højeste punkt i Østrig er omkring 4.000 meter og det laveste er 140 meter. Googlede Danmarks højeste punkt - 170 meter... 




















Har også optaget en lille film, da jeg synes, at det kan være svært at få panoramaoplevelsen fra billeder. Kvaliteten er ikke særlig god, men så har I en ide om hvor fedt her er..