tirsdag den 4. december 2012

Christkindl

I går var vi på endnu en udflugt efter vores undervisning. Vi skulle se Christkindl (lille Jesus) i en kirke oppe på bjerget. Christkindl er stadig lille Jesus men er også blevet et sted, som består af kirken, et hotel og en restaurant. Om julen står der et juletræ og et af lokalerne i restauranten bliver lavet om til et julepostkontor. 
Hele stedet har altid heddet "Under himlen", da det ligger forholdsvis højt oppe på en bakke. Men byen Christkindl blev skabt i 1695, da en epileptisk mand lavede en lille voksfigur af baby Jesus, som han stillede i et hult træ. Flere gange om ugen gik han op på bakken for at bede, og til sidst blev hans bønner hørt, og hans sygdom kurreret. 
Efter dette mirakel valfartende folk dertil for at bede og hurtig derefter blev der bygget et lille kapel. Det kunne dog ikke rummer de mange mennesker, og sådan opstod byen Christkindl med den lille voksfigur placeret i kirken.  
Men synes nu godt, at ham fyren kunne have lavet Christkindl figuren lidt større, for den var noget svær at se. Mit kamera kunne selvfølgelig ikke få stillet skarpt på den, men den er ca 10 cm høj. 


Kirken


Monumentet, hvor Christkindl er placeret midt i stjernen over guldkuglen


På vejen dertil skulle vi gå under en vej, og her havde man sat et krybespil op

Ingen kommentarer:

Send en kommentar