torsdag den 20. december 2012

Tidlig julegave

I går havde vi en mindre julefest inden alle drager væk fra Steyr i juledagene. Det var en super hyggelig aften med ALT for meget mad. Prøvede ellers at få introduceret julefrokost-konceptet, men da de andre hørte rugbrød, sild og snaps stod jeg helt alene med den ide. Så vi havde en International Julefest med svenske kjöttbullar, dansk rødkålssalat, mexicansk gucamole, tyske frankfurter og meget andet. 
Det hele blev holdt hjemme hos den canadiske pige Leah og hun havde en lille overraskelse til os. Hendes mor sendte hende for lang tid siden en pakke med alt muligt bl.a. nogle canadiske ting, som hun kunne give til sine nye venner. Så Leah havde en canadisk julegave til os alle sammen. Amen, hun er simpelthen så dejlig..! Jeg fik de fineste vanter, med det canadiske logo og OL-ringene. Men tror ikke, at jeg kommer til at bruge dem så meget, for de er al for varme..! Men tror at de er helt perfekte for den canadiske kulde.

mandag den 17. december 2012

Julebag

I dag skal de finske piger og jeg lave en præsentation i "Austrian Culture and Civilization" og den handler om østrigsk mad. Vi fortæller baggrunden for det østrigske køkken, samt viser de nationale retter. 
Til sidst fortæller vi om julen med dens mad og drikke, og så tænkte vi, at det kunne være rigtig hyggeligt at dele nogle østrigske julesmåkager ud til klassen. Så har været i gang med at bage "Vanillekipferl" og "Engelsaugen" her i formiddags, og synes selv, at de smager udmærket. Ved ikke, om de smager som de skal, men det må vores undervisere vist bedømme. 


torsdag den 13. december 2012

Lige et link

International Fair er faktisk et ret stort event hvert år i Steyr. Nogle af de internationale studerende blev interviewet og kom i avisen dagen før, og der var et filmhold, som filmede os i løbet af aftenen. Så hvem ved, måske bliver mine dunser vist i østrigsk tv netop nu.
Men hvis I skulle have lyst til at se flere billeder, så kommer der lige et link her. 

http://www.e-steyr.com/fotos/international-fair-in-der-fh-steyr

International Fair


I går blev der afholdt International Fair, og det var klart det bedste arrangement indtil videre..! Jeg hyggede mig så meget, og alle præsenteret deres land med stolthed, hvilket var så fedt at se. 
Hvert land fik som sagt et bord, en opslagstavle, 60 euro og plastikservice til rådighed. Vi var ca. 20 forskellige lande, der var fordelt på to etager i en af skolens bygninger. Der er ikke et stort fælleslokale, hvilket er lidt ærgerligt, men det gik nu meget fint alligevel. 
Der kom virkelig mange mennesker - elever, professorer, underviser og folk fra byen, der havde hørt om dette event. De var alle meget nysgerrige og interesseret og gav meget ros til os alle. 

Min opslagstavle. Skulle godt nok have valgt nogle større billeder, for man kunne ikke se, hvad det var.

Mine fine pindemadder. Havde også ekstra til at fylde op med, men havde slet ikke nok til efterspørgslen på fiskefrikadellerne. Dem var folk helt tosset med, ligesom mig selv! En pige kom tre gange efter dem, og den 3. gange havde hun to veninder med.. Det må vist være mund-til-mund markedsføring.

Havde lavet 3 store kringler, og synes selv de blev rigtige flotte. Igen var der en fyr, som tog af dem 5 gange, så tror også, at de smagte godt. 

Hindbærsnitter. 
Som I kan se, havde jeg lavet et lille skilt til det jeg serverede. Øverst det danske navn, og under det, en lille forklaring på engelsk. 

Rusland - min nabo, både til det Internationale Fair og i huset.

Tjekkiet

Holland

Finland

Frankrig

Slovakiet

Estland

Canada

Letland

Vietnam

Mexico

Egypten



Fra kl. 18.00-20.00 var der virklig mange mennesker, så kom selv kun et par gange ud for at prøve de andres mad. Jeg spiste simpelthen så meget, for man skulle jo smage det hele. Så har heller ikke så mange billeder af boderne med folk og mad, da jeg blev nødt til at tage dem, inden arrangementet startede. Men det var en virkelig god aften og elsker simpelthen arrangementer som disse..!


onsdag den 12. december 2012

Tirsdagsfilm

Hver anden tirsdag er der filmaften på skolen. Det er ikke særlig tit jeg er med, da jeg har timer indtil kl. 18.00, så det er svært at nå hjem først og derefter til filmaften kl. 19.00. Men efter jeg bad om at få det rykket til 19.30, er det nu muligt, og det er bare super hyggeligt..!
Konceptet skal gerne være, at vi se en film, fra et at de lande, hvor de internationale studerende kommer fra - og i går var det Frankrigs tur. Jeg har længe gerne ville se filmen "The Intouchables" og i går var det netop den, der blev vist..!Kan varmt anbefale den til alle aldersgrupper, køn og humor. Men vil selvfølgelig ikke røbe for meget, hvis nogen har i tankerne at se den.



I dag er det store kogedag i vores køkken, da vi kommer fra 3 forskellige lande og skal lave hver vores mad til i aften. Hindbærsnitterne er bagt, frikadellerne stegt og kringledejen hygger sig under et klæde. Så er foran min tidsplan indtil videre..!

mandag den 10. december 2012

Dagens indkøb

Har handlet rigtig stort ind i dag, for jeg skal lave dansk mad til 500 mennesker på onsdag. Her holder skolen nemlig International Fair, hvor de lande der har lyst, får et bord, en opslagsvæg, plastikservice og 60 euro til rådighed. Så det er ikke kun mig der skal lave mad til 500, men vi skal regne med at ca. 100 kommer forbi til en lille snack. Konceptet er, at man laver mad fra sit eget land, samt viser forskellige nationale traditioner som f.eks. en nationaldragt eller billeder af seværdigheder. 
Jeg tror ikke, at Danmark har nogen officiel nationaldragt. Overvejende at finde en klaphat, men det blev et for omfattende projekt. Men dansk mad er noget jeg meget nemmere kan finde ud af..!
Har haft SÅ mange ideer og elsker at planlægge arrangementer som disse, men jeg har også nogle begrænsninger. Vægten dur ikke rigtig, så det skulle være noget jeg kan lave ud fra øjemål. Jeg skal gå ca. 20 minutter fra hjemmet til skolen, så det må heller ikke være noget alt for besværligt at bære, eller noget der skal serveres varmt. Sidst men ikke mindst, skal jeg også kunne få fat i de rigtige råvarer. 
Jeg ville rigtig gerne lave ølkage, tarteletter, stegt flæsk, leverpostej, brunsviger, klejner, æbleflæsk, marinerede sild, brune kartofler, medister, marcipankål, gammeldags æblekage og alt muligt andet. Men synes ikke rigtig at disse retter kunne leve op til kravene. Så menuen blev i stedet for:
  • Frikadeller på rugbrød med rødbede
  • Fiskefrikadeller på rugbrød med remoulade 
  • Hindbærsnitter
  • Kringle 
Og ja, jeg bliver nødt til at ofre en remoulade på denne dag..! Har spist den anden, så skal virkelig fylde remo-lageret op, når jeg kommer til Danmark om 11 dage.. 
Udover maden har jeg kontaktet den danske ambassade i Wien, og de har sendt mig nogle flag og en masse brochure om Danmark. Jeg har også lavet nogle plakaterne samt billeder der skal hænges op. Tror at det bliver en rigtig sjov og god dag på onsdag, jeg glæder mig hvert fald helt vildt..!

MASSER AF RUGBRØD!!!

lørdag den 8. december 2012

Wien Julemarked(er)

Vi havde en rigtig dejlig tur til Wien i går, der er så hyggeligt her i julemåneden. Peter fra Slovakiet nåede ikke toget, så det var kun Kaisa fra Finland og mig. Det blev til en rigtig pigetur med julemarked og shopping, og det passede mit humør helt fint..!
Fandt ud af at der er 15 julemarkeder i Wien centrum, men vi besøgte kun 3, da de alle ligner hinanden, det er kun størrelsen til forskel. Så det bliver et rigtig godt mix af de forskellige boder, markeder, udsmykning og Wien by.