mandag den 28. januar 2013

Hyggeuge

Det var simpelthen så hyggeligt at have søster Maria på besøg og vi havde en rigtig fin tid her i Steyr. Hun kom som sagt tirsdag aften og vi tog afsted til Wien lørdag morgen. I mellemtiden har programmet stået på bowling, skøjter, gået tur over det hele, lidt shopping og cafébesøg. Alt sammen rigtig dejligt..!
Men lørdag stod der Wien på programmet. Den dag fik vi set sommerfuglehuset, Stephan Dom, Hofburg og den indre by. Vi havde booket os ind på et rigtig fedt hostel, hvor vi sov fra lørdag til søndag. Maria havde også en overnatning fra søndag til mandag, da hun havde et tidligt fly mandag morgen. 
















Søndag havde vi bestemt, at vi skulle i Zoo og det var en rigtig god beslutning. 
På grund af vintersæsonen var der nogle dyr, vi ikke kunne se, men vi så rigtige mange andre, så vi var bestemt ikke skuffet. 
Zoo ligger inde i Schönbrunn Slottet's park, som er kæmpe stor. Så da vi var færdige i Zoo, gik vi gennem noget af parken på vej hjem og det var så fint, når sneen lå over det hele. 


























Det var meget vigtigt for mig at se VM-finalen, da jeg næsten havde set alle kampene op til, og de havde jo været ubesejret... Lige indtil søndag.
ØV, hvor en kæmpe ydmygelse..!!! Jeg havde spurgt vores hostel, om de ville vise kampen, og det ville de godt. Men var nærmest pinlig over at være dansker efter 15 minutters spil, for har da aldrig set et dansk landshold lave så mange fejl og bare smide alt væk. Nej, hvor var jeg sur! Og i dag i skolen skulle Alfonso fra Spanien jo selvfølgelig lige gøre mig opmærksom på, at Spanien vandt guld, ikke Danmark. 
Men udover den kæmpe nationale skuffelse, så var den en rigtig dejlig tur, hvor der var skruet ekstra op for søster-hyggen.


onsdag den 23. januar 2013

Søster besøg

Så kom dagen i går, hvor jeg fik fornemt besøg af søster. Og nøj, hvor havde jeg glædet mig til det..! Jeg hentet Maria kl. 15.45 på stationen, 15 minutter efter min eksamen sluttede, men nåede det heldigvis til tiden. 
Det havde dog været en noget lang for Maria, da hun startede kl. 05.00 tirsdag morgen med afgang fra Århus. Men hun var dejlig frisk og oplagt på østrigsk hygge, da jeg mødte hende. 
Vi startede med at se skolen og så var der eftermiddagshygge med kaffe, muffins og frugt. Uhmmm...
Samme dag var der et International event arrangeret af skolen - "Culture Shock Movie". I efteråret fik hvert land en opgave, at lave en film omkring de ting, der var anderledes i Østrig og i går var det premiereaften. Det var en super hyggelig og sjov aften, hvor vi fik set 14 forskellige film. Arrangementet sluttede kl. 19.30, hvor vi var klar til en god gang aftensmad, hvorefter turen gik hjemad.
I dag har programmet stået på gåtur og ren hygge og i aften skal vi til bowlingaften sammen men nogle af de andre internationale studerende, og det skal nok blive godt. 
Så kan ikke love så mange indlæg i denne uge, men kan love at vi nok skal hygge os til UG+. 



lørdag den 19. januar 2013

Bal på museet

Så er det vist på tide at jeg giver lidt lyd fra mig her efter en noget travl uge med 3 eksamener. De er alle sammen gået fint og nu mangler jeg kun 2 mere, så skal kufferten pakkes og afsted til London. Meget mærkeligt at tænke på, men jeg sørger for at nyde de sidste par uger så meget som muligt. 

I går holdt skolen et stort bal, hvor alle skolens elever var inviteret samt forældre. Ballet er egentligt for alle de nye færdiguddannede men vi måtte også godt være med..!
Ballet blev holdt på Arbejdermuseet, der ligger 10 meter fra skolen. Det var et super fint arrangement hvor de fleste var i store gallakjoler og der var arrangeret en danseforstilling (lignende meget lancier) med band. Danseforstillingen sluttede af med vals og derefter andre klassiske danse, hvor alle måtte danse med. Den del sprang jeg over, men ideen er skam fin nok. 

Tog selv nogle billeder, men hvis I vil se nogle professionelle billeder så gå ind på linket: http://www.e-steyr.com/fotos/ball-der-fachhochschule-steyr