søndag den 30. september 2012

Svensk aften

I fredags havde den svenske pige Mai inviteret nogle af os internationale studerende til svensk aften som betød Köttbullar. Vi skulle allesammen medbringe lidt til måltidet og så havde hun lavet rigtige svenske köttbullar til os. 
Köttbullar er ligesom vores frikadeller ang. ingredienser. Men de er helt runde og noget mindre. Til köttbullar fik vi kogte kartofler, brun sovs, syltede agurker og tyttebærmarmelade. Fik desværre ikke et billedet af maden, men det smagte super fint og vi havde en rigtig hyggelig aften.

fredag den 28. september 2012

Hader østrigske myg..!!!

Her er SÅ mange myg og er lige ved at blive tosset! Ser virkelig frem til frosten, så jeg kan slippe for dem.
Har indtil videre fået 13 myggestik - bare i hovedet..!!! 

 

På nær myggestik så har jeg det rigtig godt! Kan forstå at vejret i Danmark har været lidt vådt på det sidste. Har endnu ikke haft en dag under 20 grader og kun en enkelt regndag - hvem ville have troet det om Østrig..!

tirsdag den 25. september 2012

Dagen i dag

I går og i dag har simpelthen være de mærkeligste dag, hvis man ser på dem med akademiske øjne. Har ikke lavet en dart, men har haft en meget underholdende underviser, som har haft fokus på debat, argumentation, "verden udenfor" og at rykke grænser. Ikke lige min stil, men det gør da er 10 timer på en dag er lidt nemmere at komme igennem. 

I går fik vi en "hjemmeopgave" til i dag, vi skulle finde en tekst, som betød noget for os. HADER virkelig opgaver som disse, hvor man skal danse en farve, tegne sit humør eller dele sine følelser. Giv mig en differentialligning og jeg løser den, stik mig et Lean-værktøj og jeg implementerer det, men spørger du mig, hvornår jeg føler angst, så står jeg af. 
Så snakkede med de andre for at hører deres ideer og lige pludselig sagde det PLING..!! Fandt en sang som (næsten) kun vores familie kender, som vi synger ofte og af den grund betyder meget for mig. 
Kan I gætte den...???

Det er selvfølgelig vores fødselsdagssang - "Se denne lille hest"..!!



mandag den 24. september 2012

Nej vent..! Nu med kommentar..

Glem alt om det sidste indlæg...!!! Har fikset det, så nu kan ALLE skrive en kommentar.
Men det er ikke så lige til, så nedenfor er en lille guide.


1. Tryk på "kommentar" under indlægget
(der vil enten stå "ingen kommentar" eller "x-antal kommentar")

Følgende boks ville komme frem, som vist ovenover.

2. Vælg, kommenter som "Anonym"
3. Skriv kommentaren (husk at skrive hvem du er)
4. Tryk "Udgiv"

Følgende billede vil nu komme frem

5. Bevis at du ikke er en robot ved at indtaste de to ord
(Her skal fx. stå "mategen 33")
Hvis du ikke kan læse ordet så tryk på opdater-tegnet og du vil få et nyt
6. Tryk "Udgiv"

Så skulle det være muligt at give en kommentar eller to..! 
Held og lykke.

Ingen kommentar

Der er et par stykker som har prøvet at skrive en kommentar til mine indlæg her på bloggen uden succes. Så nu kommer forklaringen.
Det er IKKE muligt at skrive en kommentar på bloggen, medmindre du/I har en af følgende konti:

  • Google konto
  • LiveJournal
  • WordPress
  • TypePad
  • AIM
  • OpenID
Det er desværre ikke mig som har lavet reglerne sådan er systemet. Men vil da rigtige gerne have jeres kommentar, så I er altid velkommen til at sende en mail..! 
 

søndag den 23. september 2012

En tur rundt i kvarteret...

I dag gik jeg en god tur på ca. 1½ time, hvor jeg så det meste af Steyr by og tog en masse billeder..! Så det bliver en masse forskelligt i samme indlæg.

Men vi starter med slottet - Schloss Lamberg. Slottet er historisk dokumenteret fra år 980 og i det 11. århundrede boede det tyrkise dynasti i det. I 1727 blev næsten hele slottet ødelagt af en brænd. Rygterne går på at det var en kvinde der havde ladet sin ovn brænde. Det blev restaureret og genopbygget af greve Lamberg og bliver den dag i dag brugt til forskellige officielle kontorer, galleri og privat bibliotek. 
Her kan slottet ses fra en af broerne. Skolen ligger lige over for. 
Indgangen til slottet.

Slotsgården.



Fra slotsgården kan man gå ad en overdækket bro ud til Slotsparken.

På hver side af broen er der er der to "gårdpladser".


Og i de gårdpladser går der bjerggedder og græsser. 

Indgangen til Slotsparken.


Det var vist det om slottet. Resten af billederne er et godt mix af Steyr.

Skolen til højre. Den ligger simpelthen sådan et smukt sted.

Skolen til ventre.


Målestok over oversvømmelserne i Steyr gennem tiderne. Den mest mørke streg udfor vinduet er fra 2002. Dengang stå der 1m vand i hele skolen. 

Alle vejskiltene i centrum er skrevet med gotisk skrift, så nogle er det lidt svært at få kortet til at passe sammen med gaden. Her står der "Eisengasse".











Står på "toppen" af Steyr.




lørdag den 22. september 2012

Steyr centrum

Nu kommer der (endelig) lidt billeder af selve byen jeg bor og skal studere i. Vi går først rigtige i gang på mandag med timerne, indtil videre har det bare været introduktion og "Placement Test" i tysk og engelsk.
Steyr er en super hyggelig by, som absolut ikke er moderne men autentisk med masser af charme. Der er to floder, som løber gennem Steyr og mødes i centrum af byen - Steyr flod og Enns flod. Det betyder tre ting:
- Der er rimelig mange broer i Steyr
- Her er utrolig naturlig smukt
- Det går stejlt nedad når man skal til centrum og stejlt opad når man bevæger sig væk fra centrum

 Dette sted er det officielle centrum af Steyr. Det hedder Zwischenbrücken (mellem broerne), og er starten af gågaden. Man kan ikke se det på billedet, men på henholdvis højre og venstre side af billedet løber de to floder. 
Har ikke leget med Photoshop, der er virkelig SÅ stejlt. Den stejle vej fører op til et gammel slot, men det kommer der et indlæg om senere. 

 Her er by torvet, som er fyldt med hyggelige cafeer, butikker og gade musikanter.  

 Og selvfølgelig er der et springvang i centrum af byen. 
 Dette er floden Enns. Jeg bor til den venstre side og by centrum ligge til højre.
I Steyr er der mange bygninger fra den gotiske periode med flotte spir på tårnene.   

I tirsdags var vi på Steyr Night Tour, hvor vi fik den historisk baggrund for Steyr. Kan desværre ikke huske det hele, men en af de vigtige begivenheder for Steyr var våben og stål industrien i starten af 20. århundrende, hvor floderne var den vigtigste transport vej. 
Billedet ovenover viser vores guide, som var klædt ud som en vægter. Hun viste os forskellige hisotoriske bygninger men mit kamera er desværre købt for billigt, så kunne ikke tage billeder der var værd at vise frem. 

Et enkelt billede bliver dog lagt op. Vi var oppe et kirketårnet (228 trin, puha!) hvor vi havde den mest fantakstiske udsigt udover byen. Igen kunne kameraet ikke genskabe denne udsigt, men på dette billedet har man en fornemmelse at, hvor højt oppe vi var.

onsdag den 19. september 2012

Lejligheden

Så er det vist på tide at der kommer et indlæg om lejligheden. Jeg bor i en 3-værelseslejlighed sammen med to andre piger. Den ene er Svetlana fra Litauen og den tredje er Yulia, som netop er kommet for en time siden. Vi har hver et ca. 12 km2 værelse og så er det fælles køkken og bad. Har kun kendt Yulia i en time, men Svetlana er rigtig fin at være sammen med. 
Vi bor på Kammermayrstrasse 22 som ligger i et slags villakvater. Vi er dem, der bor længst væk fra skolen og byen, men her i Steyr er langt væk 15 min, så det er meget overkommeligt på gå ben. Det tager godt nok 20 min at gå hjem, for så er det bare op ad bakke hele vej..!
Indgangen til huset vi bor i. 

Vores fælles køkken. 

 Mit værelse.


mandag den 17. september 2012

Skolen

Det bliver lige et hurtigt indlæg om skolen for har i øjeblikket et lidt stramt program.
Der går ikke mere end 1500 studerende på skolen, hvoraf ca. 80 er internationale studerende. Den er delt op i to bygninger - den nye og den gamle, men begge er topmoderne indvendigt. Min dag startede kl. 8 og sluttede kl. 12 med ren introduktion til skolen, IT-systemet, fag registrering, diverse kontorer osv. Da jeg kom hjem gik der ikke mere end 10 min så kom den ene af mine roomies. Hun skulle dog være på skolen kl. 14 så det blev en hurtig rundvisning i lejligheden og så fulgte jeg hende hen til skolen. 
Her ses den nye bygning af skolen.

Al hvid bygning er den gamle bygning, og den nye er gemt omme bag træerne yderst til venstre. 

Den gamle bygning kan lige skimtes til venstre.


De næste par dage står på mange arrangementer og lidt undervisning. I dag er der spille aften på skolen og i morgen skal jeg med på Steyr Night Tour, hvor vi skal opleve byen om aftenen. Onsdag er det Pub-aften og torsdag er det Østrig-dag, hvor der bliver lavet rigtig østrigsk mad til os med østrigsk snaps (puha!). Lørdag er en heldagstur til Linz og hvis vejret er med os søndag står den på BBQ i parken. 
Næste uge skal jeg have 30 timer på 3 dage... Ikke ligefremt noget jeg ser frem til men så sluttes dagene af med en bowlingtur onsdag aften. 

Jeg lærer det aldrig...

Sad ca. 1 time ude i solen i går på en hyggelig café og billedet viser resultatet ...! Her er super lækkert vejr, mellem 20-25 grader. Har snakket med nogle af de lokale omkring "fordommene" om Østrig. Det første jeg sagde var regn og det næste lederhosen.
I forhold til regnen tog jeg åbenbart fejl. De siger, at det ikke regner så tit, men når det gør, så regner det så også igennem. Jeg var indstillet på regn hver anden dag, men nogle gange er det et plus at tingene ikke er som man forventer. Meeeen, jeg pakker nu ikke regnjakken alt for langt væk.. :)
Tillgengæld havde jeg (næsten) ret omkring lederhosen. Det er deres national dragt som de bruger ved festlige og formelle lejligheder f.eks. til bryllup, dimension, fest osv. Det er ikke en kliche/kostume som mange dansker tror, men et dragt man bare med stolthed, ligesom den skotske kilt. 
HUSK NU DEN SOLCREME..!!

lørdag den 15. september 2012

37 timer..

Så lang har min dag(e) været for at starte en ny hverdag op i Østrig. Og ja, det kan mærkes..!
Har ikke taget et eneste billede siden jeg tog afsted men kan fortælle at Østrig lever op til mine Heidi-forstillinger. 

Hele turen starten fredag kl. 23 fra Århus Banegård hvorefter jeg endte i Kastrup lufthavn efter ca. 4 timer. 
Her var der godt 3 timer der skulle gå inden mit fly mod Wien lettede. Det resulterede i at jeg landede i Wien lufthavn kl. 7.40 lørdag morgen og kl. 8 var jeg på vej til Wien Banegård i bus. Igen var der ventetid, både på banegård og i tog. Der skulle skiftes i St. Valentin inden jeg kunne ankomme til Steyr. En meget lille by (Viborg-størrelse), som absolut må være skabt før vaterpasset..! Små snørklet gader, med 15% stigninger - men super hyggelig..!
Min østrigske "buddy" skulle hente mig og en anden for at sikre at vi fik en fornuftig start på studiet og i byen. Tilfældigvis kom ham den anden fra Herning så vi tre havde en super hyggelig dag med at rende ærinder. 
Lige nu sidder jeg jeg på mit værelse og kigger på alle taskerne der trænger til at blive pakket ud. Mine roomies er ikke kommet endnu, så det var super nemt at bestemme at det bedste værelse gik til den danske pige. 

Test #1

Dette indlæg er lige en lille test, for at se om jeg overhovedet kan begå mig i blog-verden..
Billederne er fra mine sidste dage i Århus (ja, jeg gider ikke bruge Aa!).

Maria og jeg havde en dejlig tur i Ry, hvor vi fik besteget Himmelbjerget og nydt den dejlige natur. Den søde pige i lilla er Louise som havde vandret med Maria til Ry og spiste en dejlig frokost med os.








Laura og jeg tog en onsdag ind til centrum for at opleve noget af Århus Festuge.
 "Skyline" opstillet på Store Torv.

 Drivhus på Bispetorv

 Sand-mandala lavet af tibetanske munke 


Kæmpe globus i Godshallerne




 Frederiks Allé


 De sidste billeder er fra Food Festival. Jeg nåede dog kun at få kameraet frem da vi havde lavet lækker mad fra en lækker grissebasse. Al maden er slet ikke repræsenteret men kan sige en ting - det smagte uforskammet godt..!!