søndag den 4. november 2012

München - Tjek..!

Så er jeg klar til at skrive lidt om turen til München, ølbyen over dem alle..!! Vi tog som sagt afsted onsdag og kom hjem igen fredag aften. Lørdag stod på skole fra 9.00-18.00, derefter Madklub og bytur. Så i dag er jeg klar til at dele denne fantastiske by med jer andre, for hold da helt magle det er en skøn by! Alle tre dag var der klistret et kæmpe smil på mine læber, er simpelthen blevet helt forelsket i byen. Den har det hele - unik historie, øl, sport, biler, shopping, natur og fantastiske mennesker (som snakker rigtig tysk!).


Trioen, som tog til München. Her sidder vi på den mest autentiske bar og ser fodbold på storskærm. Tjenerne have selvfølgelig deres lederhosen og dridlen på, men øllet blevet rullet ind i tønder, hvorefter de tog en stor træhammer og med et slag bankede taphanen ind i tønden. Det var helt fantastisk! 

Vi startede onsdag med at finde vores hostel, og derefter gik vi en tur igennem byen indtil vi nåede Den Engelske Have. Mindeparken go home! En kæmpe eng med skov og vand omkring. Nogle steder var det muligt at surfe på åen, men det sprang vi dog over. Som I nok kan se, så havde vi fantastisk vejr alle 3 dage med sol og ca. 10-12 grader. 





Onsdag aften ville vi rigtig gerne se det lokale opgør i Pokalturneringen i Allianz Arena, men det var umuligt at skaffe billetter, og vi ville ikke købe dem på det sorte marked. Men vi fik nogle billeder af stadionet og derefter så vi kampen på en den meget hyggelig bar i stedet for. FC Bayren vandt 4-0 over FC Kaiserslautern. 



Torsdag formiddag havde vi meldt os på en "Guided Free Tour", som er et genialt koncept, der eksistere i hele Europa. Man møder op et bestemt sted på et bestemt tidspunkt og så følger man en guide rundt i byen, hvor han fortalte alle de spændende og interessant aspekter om byen med en god portion humor. Konceptet er finansieret af drikkepenge, så vi lagde hver 5 euros - det er vist okay, når man er studerende. 









Da vi var færdige med turen (ca. 2½ time med kaffepause) tog vi ud til Den Olympiske Park, hvor blandt andet BMW museet er. Det består at to bygninger - den bølgede er udstilling og den cylinderformet er museum. 










Efter BMW Welt gik vi gennem Den Olympiske Park, som var meget stor og meget smukt. Vi var selvfølgelig også inde i de forskellige arenaer og station. Men det bærer præg af, at det er bygget i 72 eller i årene op til. Selve stadionet er bygget ind i en bakke, så der er kun brugt materialer til et halvt stadion og den olympiske ild er meget beskeden, når man tænker på dem, der bliver præsenteret nu til dags. 












Inden afrejse fredag kunne vil lige nå at besøge Nymphenburg Slottet og shoppe lidt. Sue Ting (den anden pige som var med) havde inden München været på rundtur i hele Tyskland. Hun elsker nemlig øl og tysk fodbold (og især FC Bayern). Meget atypisk for en pige fra Taiwan, men jeg er helt vild med hende! Men hun kunne fortælle os, at når man har set et slot i Europa, så har man set dem alle. Det samme er gældende for kirker og andre større bygninger - vi er vist ikke så kreative på det punkt. Men slottet skulle vi da se og kan kun give hende ret. Dette slot kunne sagtens ligge i DK, NL, ES eller SE med den prangende indretning, store malerier og flotte haver. Men flot var det da.






Meeeeen, hvis der et en ting som München (og Tyskland) er kendt for, så er det øl og kan kun sige, at de kan deres kram! Der er 7 store øl mærker i München og de har alle deres eget telt til Oktoberfesten. Øllet i München (og Tyskland) siges at være det reneste øl i verden, da der engang var en lov om, at øllet kun måtte indeholde vand, humle og malt. Denne lov eksistere dog ikke længere, men de har alligevel beholdt renhedskrav for øl. 
På vores guided tur blev vi fortalt at alle spørgsmål omkring München kan besvares med øl og kun i München har der været 2 øl-revolutioner. 

Hver by eller bydel har deres egen Bavarian pæl, som er dekoreret med deres kendetegn. Den skal selvfølgelig være så stor som muligt og de stjæler selvfølgelig hinandens. Seneste blev togstationens pæl stålet af politiet. Den kunne de få tilbage imod betaling - selvfølgelig betalt i øl. 

Hver ses de 7 ølmærker der er på pælen, som står i Münchens største Biergarten. 

Münchens største Biergarten, tror at der er plads til 1.000 menesker. Man kan kun få dagens mærke her, når tønderne er tomme går man videre til næste mærke. Så afhængig af folks tørst, kan man vente i lang eller kort tid på at få sin favorit øl.

Det mest kendte ølhus i München, Hofbräuhaus (også et ølmærke). Man sidder, hvor der er plads på bænke i kæmpe lokaler og så drikker man øl af 1 liters glas. I gamle dage "opfandt" de render under bordene, så man ikke skulle gå på toilettet for at tisse, og derved miste sin plads. De har også en opkasttragt med håndtag hele vejen rundt på herretoilettet. Ja, det Bavarianske folk er meget dedikeret omkring deres ølindtag. 





Solid tysk mad. Grisen smagte udemærket, men bliver aldrig en fan af den kogte kartoffelbolle. 


Jeg elsker simpelthen München og det er helt sikkert, at jeg skal tilbage igen. Måske dette semester, måske en anden god gang, men München kan man aldrig få nok af...! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar