fredag den 30. november 2012

Jul i Steyr

Der kommer lige nogle billeder, som viser, hvordan de "juler" her i Steyr, og når det ikke er mørkt, så er mit kamera lidt mere samarbejdsvillig. 
Jeg havde min første eksamen i dag fra 14-15, som var skriftlig i hånden. Da jeg ikke har skrevet en skriftlig opgave/eksamen i hånden i ca. 3 år, var hele venstre arm nærmest i krampe, da jeg var færdig..! Eksamen gik fint, men hånden var fuldstændig ødelagt. Er ikke rigtig en stor fan af måden, de har eksamener på her.. 
Men efter eksamen valgte jeg at gå en lille omvej hjem, så jeg både kom forbi torvet og "Christkindl Markt". Det er et lille julemarked i parken, hvor man mest kan købe noget at spise & drikke, men også få juleting. 
Christkindl er gave-bringeren i Østrig men også "Lille Jesus". Hvad der er helt særligt for Steyr er, at Christkindl er en del af Steyr by, da der er lavet en statue af Christkindl i en af byens kirker (den får I at se i næste uge).
Derfor er Steyr også fuldstændig pakket med turister og østriger fra hele landet i juleweekenderne, da dette er "julebyen" over dem alle. Men der findes nu mange Christkindl Markt rundt omkring i Østrig og tror, at de er lige hyggelige alle sammen.. 














torsdag den 29. november 2012

Har fået julekort.!

Jeg skal da lige love for, at man ikke bliver glemt, selvom man vælger at flytte 1.200 km væk fra DK. Takker mange gange for julekortet fra Moster & co. - en rigtig dejlig overraskelse at komme hjem til..! 
Jeg håber at I alle sammen er ved at komme i julehumør og husker at nyde denne dejlige tid. I må endelig gemme nogle vaniljekranse og brunkager til juleaften og 1. juledag, det er nu ikke rigtig jul uden man har smagt en af de brune og en af de hvide.. 


onsdag den 28. november 2012

Salzburg - nu med billeder..!

Så har jeg fået fisket nogle billeder fra vores tur til Salzburg. Der kommer ikke den store forklaring, men bare en masse billeder..! 





































mandag den 26. november 2012

Glade jul, dejlige jul..

Julesæsonen her i Steyr startede i weekenden og her er simpelthen så hyggeligt..! Havde desværre undervisning hele lørdag og skulle lave projekt søndag, så havde ikke rigtig tid til at opleve starten på julen. Men det havde jeg i dag.. 
Hele december måned er der juletorv på "strøget" og i parken ved slottet er der julemarked hver weekend. Efter undervisning i dag tog vi hen på torvet og fik en Glühmost, som er en krydret, varm æblemost - Mmm, den var dejlig! Østrig har rigtig mange forskellige juledrikke og på onsdag holder skolen et arrangement (Punschstandl), hvor man har mulighed for at smage dem alle, og det skal naturligvis prøves! Den mest kendte juledrik er Glühwein som er meget tæt på den danske Glögg. 
Torvet har selvfølgelig et stort juletræ, masser af julelys og udsmykning. Derudover står der små huse, hvor de sælger mad og drikke - Så hyggeligt!

(Beklager kvaliteten af billederne, men mit kamera vil ikke rigtig samarbejde, når mørket falder på).