fredag den 25. oktober 2013

Forkælelse

Jamen det vælter jo nærmest ind med pakker for tiden..! I dag lå der en forkælelse-pakke fra forældrene; remoulade, ramsløgsaioli og nye hørertelefoner - tusind tak..!


Jeg har også selv været ude og købe gaver i dag. På torsdag tager jeg på en forlænget weekend til Holland for at besøge nogle venner jeg mødte i Østrig. Egentligt ville jeg gerne have noget dansk med til min værtsfamilie for weekenden, men da det er lidt svært at få her over, måtte det blive engelske specialiteter i stedet for. Så de får fudge, lemon curd og "salt & vinegar" chips, håber de synes om det... 

torsdag den 24. oktober 2013

Lakridser fra søs

I dag lå der en rigtig dejlig pakke i vores postkasse.. Sørme om ikke min søster havde sendt en pose Skipper Mix helt vejen til England, den blev jeg glad for! Jeg var endda så glad for pakken at jeg kom til at flå den op, derfor er vikingen lettere amputeret for sin underdel. 



Men udover lakridspakken, så har det været en rigtig god dag i dag og også en historisk dag. I dag blev mejeriet (på papiret) overrakt fra projektgruppen til driftslederne. Så de sidste par dage, er der blevet sat ekstra folk på at få detaljerne færdige så som tavler, maling, LED skilte, møbler osv. For i dag kom vicedirektøren Povl Krogsgaard forbi for at se noget mælk komme på flaske. Jeg mærkede ikke meget til, at vi havde vores vicedirektør på besøg udover at vi alle var samlet i receptionen til en 5 minutters tale. Men bagefter skulle der tages billede af projektgruppen nede i fyldehallen og her fik jeg lov til at komme med...! Jeg skal nok se om jeg kan få skaffet de billeder, der blev taget, få selvom der hverken var champagne eller kransekage så var det en rigtig stor og vigtig dag i dag. 

søndag den 20. oktober 2013

Indlæg nr. 100

Godt nok kører man i venstre side her over i England, men er nu rimelig sikker på at man læser fra ventre til højre... 



Rettelse til indlæg:
Efter en fin mail fra min far, har jeg nu lært noget nyt i dag. Det er selvfølgelig en hjælp til alle de bilister der kører foran en ambulance. Ja, min rummelig intelligens har aldrig været særlig prangende. 

søndag den 13. oktober 2013

Lidt om mit arbejde...

Mit hovedområde siden februar har været dokumentation inden for IT. Jeg startede ud med at lave et excel ark, hvor alt IT udstyr skulle dokumenteres i. Det ark er blevet ændret mange gange og har udviklet sig til en fuld dokumentation af alt vores hardware der er involveret i IT-Infrastruktur. 

Det lyder måske meget teknisk og jeg brugte også meget tid på læs-og-forstå aktiviteter i begyndelsen, men det er faktisk forholdsvis simpelt.
På mejeriet har vi 2 server rum, så hvis det ene skulle stå i flammer eller være fyldt med vand, så kan mejeriet stadig fungere, da vi har redundans for netværket. Hvis vi ikke har netværk har vi intet mejeri - alt er styret gennem systemer, hvilket aldrig er set før hos et mejeri. Vi kan undvære netværk i 15 minutter før vi må stoppe al produktion og få akut aflastningshjælp fra alle Arla-mejerier i UK. Andre mejerier kan måske undvære netværk i en uge før det bliver kritisk og klare sig med manuelt arbejde og papirssedler. 

I de 2 server rum har vi i alt 17 serverskabe og udover det, har vi 23 serverskabe placeret rundt omkring i mejeriet. I de skabe er det typisk:
- Fibre patch paneller 
- Kobber patch paneller 
- Switch til administrations netværk
- Switch til produktions netværk 
- Server 
- UPS (Uninterruptible power supply) = et virkelig godt batteri

Min dokumentation har bestået i at dokumentere hvor hvert stykke udstyr er placeret, i hvilket skab og hylde, hvad det bliver brugt til og hvem der har leveret det.
Yderemere, har næsten hvert stykke udstyr ca. 24 porte, hvor jeg har dokumenteret hvad hver port er konfigureret til, hvad for et vLan det er på, hvor den er kablet hen til, og hvad bliver den brugt til.

Det har været et forholdsvis stort stykke arbejde som hele tiden skal opdateres, da der bliver lavet ændringer i konfigurationen og kabling. Men nu da IT-infrastrukturen er blevet fastlagt og alle installationer er færdige, er jeg også meget tæt på at være færdig med mit arbejde og kan aflevere det til vores automation ingeniør.  

Den ene af vores server rum

Eksempel på et server skab hvor der skal være dokumentation for hver eneste port.

søndag den 6. oktober 2013

Verdens største friskmælksmejeri

Så er det vist på tide, at jeg får vist nogle billeder fra min arbejdsplads. Der er kun 23 dage til, at vi skal kunne sende en læsset lastbil ud til vores kunder med mælk, der kan sælges. Så der sker rigtig meget lige for øjeblikket. 
Der er stadig rigtig mange ting, der mangler at blive installeret, med vi har de fundamentale maskiner og processorer klar til at kunne sende mælk igennem. 

Projektet er delt ind i to faser, hvor fase 2 først starter efter den 28. oktober, som omhandler installering af 3 fyldelinjer, flere AGV'er og generelt mere volume. Så selvom mejeriet har "go-live" den 28. oktober, så fortsætter projektet stadigt, men i en noget mindre skala end nu.  

Mejeriet vil blive verdens største friskmælksmejeri, både hvad angår volume og areal. Det er UK største fødevarefabrik og den største investering Arla har haft indtil videre (£154 millioner). Og det har jeg været med til at bygge..! 


Panorama





Administration bygningen


Mælk kommer ind
Øverst er vores "intake" område, dvs. her får vi al vores råmælk ind, hvorefter det bliver testet og fyldt på råmælkssiloer. 
Nederst til venstre er vores energi center. Vi er det eneste Arla-mejeri, som genanvender vores spild, både i form af vand (varmt og koldt), affald, strøm osv. Vi vil blive det første mejeri, der bliver CO2-neutrale. En af vejene til det, er f.eks. at 93% af det vand vi bruger i vores vaskehaller kommer fra "genbrugsvand". Udover vaskehal har vi også 14 benzin pumper og et værksted for lastbiler. 

Siloer
Der er 16 råmælkssiloer og 22 færdig-mælkssiloer. De er ikke alle lige store, men de største kan rumme 400.000 liter mælk. 

 Proces
Det første ophold for mælken er i vores proces afdeling. Her bliver mælken homogeniseret og pasturiseret og ledt ind i mindre tanke. 

Fyldehal
Når mælken er færdig i proces afdelingen bliver den ledt ind i fyldehallen, hvor den mødes med flasker, etikette og kapsel. 

Mælk i bure
Når mælkeflasken forlader fyldelinjen, bliver den transporteret hen til vores "tet" område (tet = mælkebur). Øverste billede er en slags tet-elevator.
Flaskerne bliver grupperet, så de passer til en hylde i et bur og et bur bliver "hejst" ned, en hylde af gangen. Så kan gruppér-maskinen skubbe en hylde ind af gangen og når sidste hylde er fyldt, står buret nede på jorden, hvorefter den bliver skubbet ind i vores "Coldstore" (kæmpe køleskab). 

Coldstore
Når burerene kommer ind i Coldstore bliver de transporteret af AGV'er (robotter). De ved, hvor de skal hente dem, og hvor de skal aflevere dem igen. Vi kommer til at have 80 AGV'er og de vil spare os for mindst 200 medarbejder. 

 Blow Moulding

Vi har en virksomhed lokaliseret inde i vores mejeri, hvis eneste opgave er at forsyne os med flasker og kapsler, når vi skal bruge dem. Det betyder at vi kan være meget fleksible i vores omstilling og undgå store depoter med flasker og derfor have minimalt spild. 

Fra tegnebræt til virkelighed
 Netop dét her, har gjort min praktik til verdens bedste praktik - at kunne opleve udviklingen fra tegnebrættet til installationen af maskiner har været fuldstændig fantastisk..! Jeg har elsket at skulle tage min hjelm, refleksvest og sikkerhedssko på hver dag for at kunne udfører mit arbejde. Men det er nu også meget mærkeligt at sidde og arbejde i de bygninger, man før kiggede på som en byggeplads fra vores skurvogne. 


Lidt fakta om Aylesbury mejeri:
- vil producere 1 milliard liter mælk om året
- 1,5 millioner flasker bliver fyldt om dagen
- proces afdelingen får 240.000 liter mælk igennem i timen
- fyldehallen får 188.000 flasker igennem i timen 
- hvert 30. sekund kommer der et bur ind i Coldstore
- hver time vil der i gennemsnit ankommer 20 lastbiler 
- 700 medarbejder 
- 383 parkeringspladser
- 65.000 træer vil blive plantet på sitet
- dybeste fundament er 27 meter  
- 3 km i omkreds  
- 3.000 ventiler 
- 4.000 tons stål 
- 35.000 kmcement  

Jeg kan desværre ikke tage æren for billeder, men skal nok prøve at få nogle billeder op af mit arbejde og hvad jeg har foretaget mig siden februar.