søndag den 24. marts 2013

Hvor er foråret?

Der er ikke mange tegn på forår her i England, og kan forstå at Danmark også er i mangel af blomsterskud og pollental. Generelt er vejret meget gråt og trist, og i går fik vi en mindre omgang sne, som er blevet liggende indtil i dag. Men som I kan se, er det noget bedre, end hvad Danmark har oplevet de sidste par dage. 
Den engelske natur er meget smuk, men man skal desværre et stykke ud på landet for at opleve den rigtige britiske landsbystemning. Når vi ikke lige har en bil eller en cykel, er det ikke så nemt at komme til at gå en god søndagstur. Men i dag gik jeg rundt i nærområdet, hvor det lykkes mig at finde nogle fine steder, men det er nu mest villakvarter vi oplever her. 

Arbejdsugen har været forrygende god. Har fået endnu flere selvstændige opgaver, hvor jeg selv er ansvarlig for stuktueringen og afleveringen af projektet og det er bare super fedt!
I torsdag var jeg også med til min første konference. Hele den tekniske projekt gruppe fra hele UK var inviteret til konference i Aylesbury for at forbedre den interne dialog og evaluering af målsætningen på et strategisk og taktisk niveau. Det var en dag med præsentationer, gruppearbejde og workshop. Vi sluttede dagen af på et hotel, hvor alle havde fået tilbudt et værelse. Om aften var der 3 retters menu og fri bar. Eszter og jeg havde dog takket nej til et værelse, da vi bor 10 min fra hotellet, men vi blev i baren sammen med de andre indtil de lukkede. Alle de andre havde skiftede tøj før middagen, ikke til skjorte og jakkesæt men til jeans og t-shirt. Det var virkelig hyggeligt at være sammen med ens kollegaer i et afslappet miljø, hvor ingen gad at snakke om arbejdet. Så denne uge scorer en ren 10'er..!














søndag den 17. marts 2013

St. Patrick's Day

Lørdag tog Eszter og jeg en lille smuttur til London, hvor vi fik set lidt af byen og overnattede til søndag, da vi ville opleve St. Patrick's Day i London.
St. Patrick's Day, den 17. marts, er den irske national dag og er en helligdag i Irland. Sankt Patrick er Irlands skytsengel og han regnes for at have indført kristendommen i landet i det 5. århundrede. Han døde den 17. marts 461 og siden er denne dato blevet en nationaldag. 
På St. Patrick's dag mødes irere overalt i verden og fester med øl og musik. I London er der hvert år en stor parade og folkefest i gaderne. Vi blev dog kun til paraden, da vejret ikke viste sig fra sin fineste side. 
Overalt ser man folk klædt ud som Leprechaun, farven grøn og kløverblomst. Oprindeligt var det farven blå, der var forbundet med Sankt Patrick men i løbet af årene er farven grøn og dens tilknytning til dagen vokset. Grønne bånd og kløverblomsten blev båret allerede i det 17. århundrede i fejringen af St. Patrick's Dag. Det siges at Sankt Patrick havde brugt 3-kløveren til at forklare den hellige treenighed til de hedenske irere. 

En leprechaun er en irsk fe, der ligner en lille gammel mand og er omkring 50 cm. høj. Han er ofte klædt som en skomager med en skæv hat og læder forklæde. Ifølge legenden er leprechauns tilknappet og uvenlige. De bor alene og fordriver tiden med at lave sko og så har den en skjult krukke med guld. Leprechaun er en stor del af de irske folkeviser og er blevet et symbol på irsk historie. 

Sankt Patrick og leprechaun har egentligt ikke noget med hinanden at gøre men St. Patrick's Dag forener disser to historiske "grundsten" i en national hyldestdag af Irland.



Leprechaun














søndag den 3. marts 2013

Forår og fødselsdag


Tillykke med dagen, far..!

Jeg kan forstå, at der netop i dag er blevet sørget for godt vejr i DK og det må da være en dejlig måde at starte forårs månederne på. 
Kan ikke rigtige sige, at det samme er gældende for England. Vi har endnu ikke oplevet "lækkert" vejr, dels fordi det har været meget gråt-i-gråt, og fordi vi først er hjemme omkring 17.30. Der var solskin i går, men vintergækkerne tror jeg nu, at vi skal vente lidt længere på. 

Arbejdsugen er næsten gået alt for hurtigt, synes lige, at det var i går jeg skrev om musliboller og fibermangel. Jeg har fået lidt flere opgaver at lege med ud over IT-Infrastruktur, som vil blive mit hovedområde. Det er rigtig rart at have noget afveksling, så man ikke kun er fokuseret på et specifikt område. Jeg skal bl.a. arbejde på Arlas Yard Management, som er strukturering og planlægning af transporten og trafikken på grunden, hvor alt skal kunne styres, spores og vises i et system, som vi skal udvikle grundideen til. 
Er hver dag så glad for, at jeg valgte netop mit studie. Det giver virkelig mange muligheder både i forhold til et fremtidigt arbejde, men også bare her i paktikperioden. Det er så fantastisk ikke at være låst til én afdeling, men at kunne prøve kræfter med så meget som muligt. 

Men det er ikke kun på arbejdet at det sker noget, det har nemlig også været en lidt travl weekend. Fredag efter arbejde havde vi inviteret vores kollegaer til en lille Housewarmning med snacks og drinks. Vi vidste godt, at mange ikke havde mulighed for at komme, da de bor 1-4 timer herfra, men vi havde en rigtig hyggelig aften med de fremmødte. Det var super rart også at møde ens kollegaer uden for arbejdstiden. 
I går kom en af Eszters veninder fra Ungarn på besøg sammen med sin kæreste. Hun har boet i England de sidste 3 år og det var meget interessant at høre hendes mening omkring England efter at have været her et godt stykke tid. De tog afsted her i eftermiddags og med dem opnåede vi også at få en rigtig hyggelig tid sammen.