søndag den 26. maj 2013

Søndag i Oxford

I dag havde Eszter og jeg planlagt at tage en tur til Oxford og det var en helt fantastisk dag, hvor vejret var på vores side hele dagen. Det tog cirka 1 time og 15 min og kostede 60 kr. for en retur billet, så det er bestemt ikke sidste gang vi tager et smut til Oxford.

Vi startede dagen med frokost i det grønne. Oxford er en utrolig charmerende, gammel by med masser af mindre parkområder og floder overalt... Derefter fandt vi en gratis guide tur (dog betalt af drikkepenge), hvor vi fik historien om Oxford by og om universitet. Universitet fylder rigtig meget i byen, både fysisk men også historisk og kulturelt. 

Da turen var færdig gik vi en tur langs floderne, hvor der foregik en masse aktivitet - cykelbåde, kajak, robåde, motorbåde og "punting". Ved ikke hvordan jeg skal oversætte det, men det lidt ligesom gondolerne i Venedig, man skal bare gøre alt arbejdet selv. Det er en attraktion der er meget unik for Oxford, så det skulle vi selvfølgelig prøve. Det så legende let ud, så vi var meget optimistiske - DET VAR VANVITTIGT SVÆRT..! 
Efter 5 minutter var vi begge sikker på, at vi ville ende i vandet på et eller andet tidspunkt. Men vi prøvede, så godt vi nu kunne, og genererede store smil for alle de mange mennesker, der nød solen ved bredden.
Vi brugte det meste af tiden på at sejle i ring og ramme ind i andre, men vi havde det så skægt. Båden skulle afleveres efter en time og der var selvfølgelig 3 pubs med undedørs terasse rundt om den lille kaj, som vi skulle prøve at ramme. Vi var dog ikke engang tæt på kajen, men valgte at sejle ind i noget buskads lang floden - 2 gange. Dette skabte stor underholdning for alle omkring os og vi endte med at få en kæmpe klapsalve fra ca. 100 mennesker, der nød deres øl og synet af to hjælpeløse turister. Det bedste var, at vi selv grinte mere af hele situation end nogen andre... 
Heldigvis kom en af bådudlejerne og "kaprede" vores båd og fik os trygt på land. Vi har bestemt aldrig at gøre det igen, men hold nu op, det var en skøn dag..!
























søndag den 12. maj 2013

Glædelig Mors dag..!


Selvom vi aldrig rigtig har "fejret" mors dag, synes jeg alligevel, at det var passende at vise mit favorit billede netop i dag. Nattøj og bøger - det er ca. 80% af, hvad min barndom har bestået af. Og så selvfølgelig en omsorgsfuld mor, det har vist altid været 100% af tiden.
(+1 på fedte-skalaen)

Egentlig skulle dette indlæg også bestå af nogle billeder fra Natrual History Museum i London, men glemte mit kamera (og paraply, hvilket er virkelig dumt i England). 
I går tog jeg en smuttur ind til London, da Eszter havde en ven på besøg fra Danmark og var væk hele weekenden. Da de fleste museer er gratis i London havde jeg håbet, at jeg både kunne nå Natrual History Museum og Science Museum, men endte med at bruge næsten 3 timer på Natrual History Museum og så var der altså ikke tid til Science Museum denne dag, for havde også planlagt lidt shopping på Oxford Street. 
Det er helt genialt at London kun er en time og £20 væk, når kultur-depotet og klædeskabet skal fyldes op... London er bare en fantastisk by!

Fik dog taget et enkelt billede med mobilen - Indgangen til Museet.

onsdag den 8. maj 2013

Weekend i London

Det var en fantastisk weekend i London - eller det er i hvert fald min opfattelse! Håber også, at de andre nød det men det tror jeg nu, at de gjorde. 
Vi så alt det vi skulle se når man er i London og så lidt mere. Det bliver ikke den helt store beskrivelse her fra, den må I få fra andre sider af familien, men bare en masse billedere i denne omgang. 

FREDAG

Picnic i Regent's Park



Musical - "Løvernes Konge" (den var fantastisk..!)


 LØRDAG
Guidet tur gennem det "Royale London"





Buckingham Palace






Trafalgar Square




Big Ben



 Westminister Abbey

House of Parliament

St. James Park


Nu har guiden sluppet os...

SØNDAG

Sofies guidet Tur langs Themsen


 Tower Bridge




 Tower of London



The Monument

Shakespeare's Theater 

 St. Paul Cathedral


 Sunday Roast Dinner 

 Harrod's 


MANDAG

Hyde Park




 Kanal Festival






 Convent Garden